Pacifica

 

De schadeverzekeraar PACIFICA, dochteronderneming van Crédit Agricole is gespecialiseerd in schadebeheer voor de klanten van Crédit Agricole en Crédit Lyonnais. PACIFICA heeft in Frankrijk 16 filialen en 1240 werknemers, deze aantallen zullen echter naar verwachting in 2015 verdubbeld zijn.

 

Om deze enorme personeelsgroei aan te kunnen heeft PACIFICA besloten hun opleidingsmogelijkheden te innoveren. Als pilot zijn nieuwe lesmethoden geïmplementeerd, zoals blended E-learning, serious gaming, virtuele klaslokalen en assessments. Deze pilot maakt het mogelijk op basis van behaalde resultaten een keuze te maken voor verdere implementatie van de gekozen lesmethoden.

"Ons doel is de werknemers en beslissers te overtuigen dat er alternatieve methoden zijn die minder tijdrovend en doelgerichter zijn dan traditionele opleidingsmethode", licht Bettina Rosconval toe, Opleidingsmanager en verantwoordelijke HRM ontwikkeling bij PACIFICA.

 

Voor de trainingen in kantoorapplicaties heeft PACIFICA gekozen voor MEDIAplus eLearning van ENI met ondersteuning op afstand en persoonlijke begeleiding voor elke student. "Wij zijn overtuigd door de unieke aanpak van MEDIAplus eLearning; het leren in de live applicatie", vertelt mevrouw Rosconval. "Verder heeft IFCAM, het opleidingscentrum van Crédit Agricole, dat MEDIAplus eLearning al gebruikt het ons van harte aanbevolen."

 

Om het succes van een training te garanderen is het van belang dat de opleidingsmanager de benodigdheden van de gebruikers scherp in kaart brengt. "Het is van het hoogste belang de keuze van de lesmethode (e-learning of traditioneel) en software af te stemmen op de behoeften van de werknemers en vooraf samen de leerdoelen te bepalen." legt mevrouw Rosconval uit.

 

De medewerkers hebben nu enkele maanden MEDIAplus eLearning gebruikt en zijn erg tevreden over hun ervaringen met e-learning, vooral door de flexibiliteit van MEDIAplus eLearning. "De studenten waarderen de vrijheid die deze nieuwe manier van studeren biedt ten opzichte van de traditionele methoden.", licht de opleidingsmanager van PACIFICA toe. "Zij kunnen zich opleiden op hun eigen ritme, teruggaan indien gewenst naar eerder een behandeld onderwerp en direct het geleerde in praktijk brengen. Zij nemen werkelijk deel aan hun training."